• Bäckhed, Tremaroli och Swedberg bland världens mest citerade

[2019-11-27] När årets lista över världens mest citerade forskare 2019 nu offentliggjorts har de fem forskare vid Göteborgs universitet som fanns med förra året fått sällskap av ytterligare tre. Bland de åtta göteborgsforskare som citerats flitigast syns tre forskare från avdelningen för molekylär och klinisk medicin: Fredrik Bäckhed, Valentina Tremaroli och Karl Swedberg.

• Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, besökte Wallenberglaboratoriet

[2019-11-19] Hur ofta ska utvärderingar som ALF genomföras? Det var en av de frågor som kom upp när Matilda Ernkrans, ministern för högre utbildning och forskning, besökte Wallenberglaboratoriet. Ett medskick till ministern från vår dekan Agneta Holmäng är att det är viktigt att i bedömningen ta med den stora arbetsinsats som krävs.

• Späckat program när Matilda Ernkrans besökte GU

[2019-11-14] Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, bjöds på ett fullmatat program när hon den 12 november för första gången besökte Göteborgs universitet. - Vi vill visa både vår unika bredd och vår stora spetskompetens, förklarade rektor Eva Wiberg. Tyvärr hinner vi bara med några korta nedslag men förhoppningsvis kommer ministern snart tillbaka för att få veta mer.

• De får dela på 45 miljoner från Vetenskapsrådet

[2019-10-28] Tio forskare vid institutionen för medicin tilldelas knappt 45 miljoner kronor. Det stod klart på torsdagen när Vetenskapsrådet offentliggjorde beviljade bidrag inom medicin och hälsa för 2019.

• Robert Caesar är ny miljösamordnare

[2019-10-18] Kontinuitet, regelbundna möten och delaktighet är tre nycklar som har gjort miljöarbetet på Wallenberglaboratoriet framgångsrikt. Nu får Robert Caesar i uppdrag att samordna och driva hela institutionens miljöarbete ¿ ett arbete som rör både medarbetares hälsa och säkerhet.